Zum Inhalt springen


Van Peteghem-orgel Grote Kerk Vlaardingen


Welkom

Nieuwjaarsconcert

Zaterdagmiddag 6 januari 2024 – Drie Koningen – is er weer een Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk. Het concert begint om 15:00 uur en de toegang is gratis. De kerk is open vanaf 14.30 (koffie/thee) en na afloop is er glühwein.

Uitvoerenden zijn de Vespercantorij o.l.v. Peter van Kranenburg; solisten: Helma van der Windt (sopraan), André Betsema (tenor) en Aad Zoutendijk (orgel).

Het concert begint met het lied “Daar kwamen drie koningen van zo ver”, hierna koralen
van Bach (afwisselend cantorij, solisten en orgel). Verder op het programma de Missa Brevis van Théodore Salomé en ter afsluiting het Magnificat en Nunc dimittis van Arthur Foote.

Het Van Peteghem-orgel

Het Van Peteghem-orgel in de Grote Kerk te Vlaardingen staat in het centrum van allerlei activiteiten op orgelgebied. Het gehele jaar door worden er concerten op het orgel gegeven. Eens in de twee jaar wordt de Internationale Orgelweek georganiseerd. En natuurlijk speelt het orgel in kerkdiensten een grote rol, zowel voor begeleiding van de gemeentezang als voor het ten gehore brengen van solo-werken in bijvoorbeeld de orgelvespers.

Op deze site is informatie over het orgel zelf te vinden. Maar ook over allerlei activiteiten die rondom het orgel ontplooid worden.

 

Claire-Obscur

Een publicatie naar aanleiding van de vondst van eeuwenoud papier in de pijpen van het Vlaardingse Van Peteghem-orgel.